Coccidiose

Coccidiose is een van de oudste bekende ziekten. En wordt veroorzaakt door een infectie met een of meerdere parasieten (Eimeria-soorten). Het komt bij vele dieren voor. Kippen, duiven en ook in konijnen. Het kan ernstige darmstoring veroorzaken wat het dier ernstig verzwakt en uiteindelijk zelfs fataal kan worden. Bijna ieder dier krijgt met besmetting te maken en zal er van nature weerstand tegen opbouwen. Echter in hokken waar al enige jaren dieren gehouden worden kan er een hoge besmettingsdruk voordoen welke veel van de natuurlijke weerstand vraagt. Vooral jonge dieren krijgen dan onvoldoende kans om er een natuurlijke weerstand tegen coccidiose op te bouwen. Het is dan ook zaak om de huisvesting keer op keer goed schoon te maken en te houden.

Het anticoccidiosemiddel van Hedric is er op gericht om de dieren op een natuurlijke wijze te ondersteunen wanneer de dieren in aanraking komen met de parasieten. Het remt de ontwikkeling van deze parasieten en zorgt er daarmee voor dat de dieren meer tijd krijgen om een natuurlijke weerstand op te bouwen. Het middel bestaat uit planten extracten en essentiŽle oliŽn en is dus 100% natuurlijk. Daarnaast heeft het middel een positief effect op de groei ontwikkeling van het dier wat uiteindelijk ook zal leiden tot de versnelde weerstandsopbouw tegen ziekten. De voordelen:
  • 100% natuurlijke basis. Hierdoor hoeft er bijvoorbeeld ook geen wachttijden in acht genomen te worden.
  • Tot nu toe geen geregistreerde gevallen van resistentie. Het kan dus zonder afwisseling van andere middelen keer op keer gebruikt worden.
  • Het kan gebruikt worden in combinatie met medicinale anticoccidiosemiddelen. (verkrijgbaar bij dierenarts)
Meer informatie over: