FOKTOOMKRIX


Voor vruchtbare eieren
  • hoge eiwit-, vitaminen- en mineralengehaltes,
  • uitstekend te combineren met Gemengd graan,
  • optimale opname van voedingstoffen.
Dit product met de unieke Krix productstructuur beschikt over hoge eiwit-, vitaminen- en mineralengehaltes. Enerzijds ondersteunt dit de bevruchting van eieren. Anderzijds is dit voer uitstekend te combineren met Gemengd graan van Hedric. Voor fokdieren tot 15% Gemengd graan in het dagrantsoen en voor gewone legdieren tot 30% Gemengd graan in het dagrantsoen.

Waarom deze voervorm?
De Krix combineert goede eigenschappen van meel en korrel. De grondstoffen zijn voor het persen grof gemalen en bieden daardoor meer structuur, vergelijkbaar met legmeel. In combinatie met specifieke vezelbronnen stimuleert dit de werking van de spiermaag en daarmee de gezondheid van de darmen. Hierdoor worden de waardevolle voedingstoffen beter opgenomen. Selectieve opname wordt tegengegaan door het persen van het grove meel. De korrels die bij dit proces ontstaan worden vervolgens gebroken waardoor een fijnere structuur van kleine Krix korreltjes) ontstaat. Op deze manier krijgen uw dieren altijd de noodzakelijk voedingstoffen in de juiste verhoudingen binnen. Door het breken van de korrel ontstaat ook een fijnere fractie, net als bij legmeel. Deze fijnere fractie is door het persen een goede afspiegeling van het voer. Het bevat geen verhoogde mineralen concentraties, zoals vaak bij meelproducten het geval is. Zo wordt het gehele product goed opgenomen door de dieren. Met Krix kiest u voor een gezonde stimulans voor het maagdarmstelsel en voor zekerheid dat uw dieren alle voedingstoffen in de juiste verhouding binnen krijgen.

Krix is beschikbaar als:
  • LegKrix (Voor legkippen of andere leggende hennen),
  • SuperstartKrix (Voor jonge kuikens met een extra behoefte aan eiwit),
  • StartKrix (Voor jonge kuikens),
  • OpfokKrix (Voor jonge hennen in de groei),
  • FoktoomKrix (Voor fokdieren).
Xtra vezels
Onderzoek heeft aangetoond dat vezels belangrijk zijn voor het goed laten functioneren van het maagdarmkanaal van uw pluimvee. Een gezonde darm vormt een belangrijke basis voor de algehele gezondheid van uw pluimvee. Door het toevoegen van specifieke vezelbronnen, herkenbaar aan het Xtra Vezel beeldmerk, speelt Hedric op deze behoefte in. De combinatie van specifieke vezels met de rijke voedingstoffen en hoge vitamine gehaltes in het voer van Hedric, helpt u dieren gezond en in topconditie te houden. Uiteraard zijn deze vezels 100% natuurlijk.

Verkrijgbaar in 20 kg

Meer informatie over: