Paarden en ponyís

Of u nu paarden en ponyís houdt puur voor uw plezier, voor de sport of voor de fokkerij, in alle gevallen weet u met Hedric dat u uw dieren gezonde voeding voorzet. Hedric produceert professioneel voer voor paarden en hobbydieren. Gezondheid en vitaliteit staan daarbij voorop. Ook wordt rekening gehouden met de verschillende levensfasen van de dieren en de vitaminen en mineralenbehoeften die daarbij horen.

Voergift

Bij normaal onderhoud
Omdat dit aanvullende diervoeders betreft is de voergift zeer afhankelijk van de hoeveelheid en kwaliteit van het ruwvoer. Het is dan ook alleen mogelijk een richtlijn te geven. Vuistregel is 0,4 kg per 100 kg lichaamsgewicht van uw paard of pony als onderhoudsrantsoen.

Bij arbeid
Wanneer er met uw paard of pony gewerkt wordt moet de voergift verhoogd worden met 0,1 tot 0,4 kg extra. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van de intensiteit van de activiteiten. De conditie van uw dieren moet dan ook altijd als uiteindelijke richtlijn gehanteerd worden.

Tips en aandachtspunten
Algemeen:
  • Zorg altijd voor voldoende vers en schoon drinkwater.
  • Opgegeven hoeveelheden zijn een richtlijn. Uiteindelijk gift is afhankelijk van temperatuur, ras en conditie van het dier en is tevens afhankelijk van de kwaliteit van het ruwvoer.
  • Houdt de conditie van uw dieren altijd goed in de gaten. Dit betreft een algemeen advies.
  • Voldoende ruwvoer is het belangrijkst en vormt de basis van een paardenrantsoen.


Meer informatie over: